mod_breadcrumbs_adv

Marxes

La Marxa Sants

Al 1962 es celebra la primera marxa per coordenadas, actualment  la secció de Marxes de la Unió Excursionista de Sants es una secció dinàmica dins del club. 

Fem la tasca organitzativa de la SANTS MONTSERRAT, inclosa dins de la Copa Catalana de  Caminades de Resistència de la FEEC. 

Organitzem el BARNATRESC DE SANTS, inclòs a les caminades urbanes que organitza l’AEEB per diversos barris de la ciutat de Barcelona .

Tenim cura de l’organització d’un NATURTRESC també amb l’AEEB.

Fem tasques de control i marcatge a la CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA (CIB).

Fem tasques de manteniment del PR C170.

Participem a curses de la Copa Catalana de Caminades de Resistència a nivell muntanyenc, als Barnatresc i a la CIB a nivell urbà, i tenim cura de les inscripcions i de l’assessorament dels participants novells que volen compartir amb nosaltres aquestes activitats. 

Dins del nostre palmarès, hem de ressaltar algunes Copes Catalanes de Marxes Tècniques a nivell d’Entitat, Campionats de Catalunya i llocs destacats a nivell d’equips a la majoria de marxes tècniques i de resistència del calendari anual. 

Un cop a l’any, i coincidint amb la Sants Montserrat, fem una presentació amb algun convidat de nivell a la sala d’actes de l’Entitat.

 

 

Entrega de Premis anual

Les Marxes Tècniques

L’esperit humà es competitiu i no ho podem negar, també es cert que l’esport de muntanya es una competició d’un mateix per superar-se, però plantejar una competició a la muntanya per equips es quelcom mes complexa; malgrat tot n’hi ha de molts tipus, rallis, grans raids, cross, resistència, etc., que en molts casos son una barreja de tècnica d’atletisme i muntanya força difícil per la majoria de gent que fa del muntanyisme un esbarjo sense mes complicacions.

Llegeix més...

Sants-Montserrat.

La U.E.C de Sants organitza la Caminada Sants – Montserrat, i té per objectiu fer el recorregut que separa la plaça de Sants de Barcelona, amb la plaça del Monestir de Montserrat, per camins de muntanya.

És oberta a tothom, especialment a tota la gent del barri de Sants i afiliat a la Federació d’Entitats Excursionista de Catalunya, i d’altres Federacions adherides a la U.I.A.A. o amb conveni de reciprocitat amb la F.E.E.C. Puntuable per la XIX Copa Catalana de Caminades de Resistència de la F.E.E.C.

L’octubre de 2010, naixia la Sants Montserrat dins la secció de Marxes de la UEC de Sants. Era una proposta del Secretariat del barri de Sants per donar continuïtat a una caminada ja existent, que un grup d’amics havia fet durant uns anys en forma d’excursió / romeria. Ells ho deixaven i ens donaven l’oportunitat de seguir-ho a nosaltres, però pel fet de ser una entitat esportiva, agafàvem el relleu fent una caminada de resistència nocturna oberta a tothom.

De llavors ençà, la Sants Montserrat s’ha consolidat com una caminada oficial dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència (CCCR), i a partir del 2017 dins del Circuit de caminades de Resistencia. Hem anat ajustant l’itinerari per fer-lo, cada cop més muntanyenc i atractiu, evitant al màxim l’asfalt. El resultat final és una ruta de 64 Kms. amb un desnivell acumulat de 3.800 m. que es fa majoritàriament de nit. Els camins es marquen convenientment amb cintes i senyals reflectants per poder seguir l’itinerari correcte i es posen vuit controls d’avituallament al llarg del camí amb les begudes i els aliments adients a l’hora de pas pels mateixos.

 

Tot el treball organitzatiu, que es fa al llarg de l’any, (treballs de camp, permisos, autoritzacions, difusió, etc) així com el propi dels dos dies que dura la caminada, en tenen cura voluntaris que, en tot moment, estan al servei dels corredors. També hi ha assistència sanitària al llarg de tot el recorregut que vetlla per la seguretat dels corredors, juntament amb una part dels voluntaris que van recorrent la ruta amb cotxe durant la nit.

La participació ha anat augmentant any rere any i així volem que segueixi sent. Es un honor per nosaltres la bona acollida que sempre te la caminada i ens anima a seguir treballant per superar-nos. És ben cert que sense els voluntaris no hi hauria caminada, però sense els corredors tampoc. Aquesta simbiosi ens ha donat bons resultats i desitgem que segueixi així, però el nostra objectiu és que la Sants Montserrat sigui una activitat del districte de Sants -  Montjuïc ressaltant-la com l’única caminada de resistència que s’hi fa. Per això la implicació dels Estaments, del comerç, dels clubs del barri, etc. és indispensable, sent aquest el motiu d’aquest dossier, donar a conèixer la Caminada Sants Montserrat que organitza la Unió Excursionista de Catalunya de Sants.

La nostra Entitat aposta per la col·laboració conjunta i està oberta a idees i propostes que contribueixin a millorar la prova. També ofereix espais de publicitat amb fulletons i samarretes a canvi d’algun tipus d'ajuda. Com més siguem, més ressò tindrà la Caminada i en conseqüència el barri de Sants.

Volem créixer, volem fer-vos créixer a tots vosaltres i al barri a través d'una activitat esportiva única a Sants.

 

Barnatresc de Sants

Passejades per conèixer la ciutat de Barcelona obertes a tothom. Els itineraris, marcats, son variables cada any. Partint del Parc de l’Espanya Industrial ens endinsem als barris que ens envolten tot fent un recorregut circular, d’uns 12 Kms. que acaba de nou al mateix parc. 

Una ressenya escrita permet identificar els llocs més emblemàtics de la ruta. Promou la caminada l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB.), de la que en formem part i tenim el suport de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Més informació: http://www.euro-senders.com/

Naturtresc

Senderisme, obert a tothom i a totes les edats. Rutes de muntanya de nivell senzill i d’unes 3 / 4 hores de durada. Itineraris, sempre diferents, per la geografia catalana partint de Barcelona ( Plaça de Catalunya). Promou la caminada l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB.), de la que en formem part . Viatges amb autocar.

Una ressenya i un plànol ens permet seguir la ruta tot identificant els espais per on passem.

Més informació i reserves:http://www.euro-senders.com/

Senders FEEC PR-C 170

La UEC Sants es la encarregada de mantenir en bon estat el PR-C 170 Camí de les Parets de la Murtra (Gavà)

Distància: 14,8 Kms.
Desnivell acumulat: 90 m.
Temps: 3 hores
Dificultat: Fàcil
Ideal per fer-lo a peu o amb bicicleta.

 

Llegeix més...